1 - 4
17 april 2013
20:00

Referat: Spåret FC - Västerhaninge IF

Äntligen premiär! Återigen på Skarpnäcks konstgräsplan. Mycket nerver, stora förväntningar. VIF uppträdde spänt och ville verkligen rulla runt bollen utan att ta några risker. I den 8:e minuten Adam kommer runt på högerkanten spelar in bollen och Seif trycker in det första målet för säsongen 0-1. Två minuter senare, Fille slår en genomskärare som Seif återigen hinner först på 0-2. Nu kan man tro att VIF skulle spela ut istället får man intrycket att spelarna kände det som att matchen var klar. Fortsatt bolltrillande av VIF och däremellan några snabba farliga omställningar. Seif springer igenom igen men bränner. Nille kommer fri och bränner men det känns lugnt, så lugnt i och med att Spåret endast har ett skott i halvlekn mot Jimmy i målet.

Andra halvlek fortsätter som den första VIF håller i boll. Seif får ett jätteläge att punktera matchen men bränner återigen läget. Adam skjuter efter ett mönsteranfall stolpe, stolpe ut. Spåret skapar inga chanser. Som en blixt från klar himmel, ett misstag i VIF försvaret, en Spåretspelare kommer fri och reducerar till 1-2. Nerverna hamnar utanför igen och det är match igen. Spåret försöker flytta fram spelet men skapar inget. Spåret har bara ytterligare ett skott denna halvlek trots det känns det nervöst.

I den 75:e djupledspass av Nille som Ümit fångar upp, rundar den utrusande målvakten och 1-3 är ett faktum, matchen är klar. Slutresultatet fastställs av Micke som går upp i en duell med Spårets målvakt och knoppar in bollen efter ett underbart inlägg av Akif.

Började referatet med äntligen, nu känns det skönt att premiären är över och att det slutade med en stabil seger. VIF kan så mycket bättre men det är verkligen en styrka att vinna trots att spelet hade en hel del att önska sig. Försvaret stabilt, två skott på egen målvakt utifrån, inga hörnor. Bjudning vid reduceringen, sånt som händer. Det är därför det är så viktigt att döda matchen när man har möjligheten. Nu väntar en hel träningsvecka innan det är dags för "hemmapremiär" i Tungelsta.